BASC-3

BAGGRUND FOR TESTEN

 
Ved undersøgelser, udredning og terapi er det vigtigt at få et præcist indblik i det barn, det drejer sig om. BASC-3 giver den omfattende afklaring.

Det er muligt at udfylde med belysning fra lærere, forældre og barnet selv, men flere kilder vil kun være nødvendigt ved udredninger.


BASC-3 er velnormeret og har  skandinaviske normer, som afspejler normalpopulationen i Norge, Sverige og Danmark.

HVAD VISER TESTEN?

 
BASC-3 rummer en række skalaer, herunder:
– Hyperaktivitet
– Aggression
– Angst
– Depression
– Tilpasningsevne
– Kommunikation
– Sociale færdigheder
– Atypisk adfærd
– Følelsesmæssig selvkontrol
– ADHD/ASF
– Funktionsnedsættelse
 
Det samlede billede viser væsentlige indsatspunkter – hvad enten der er tale om undersøgelse, udredning eller terapeutiske forløb.

DET HER ER GODT AT VIDE OM TESTEN

 
BASC-3 omfatter en serie af vurderingsskalaer, der samler indsigter og synspunkter i en omfattende og nøjagtig vurdering af adfærd, tanker og følelser hos børn og unge mellem 8 og 19 år.

BASC-3 fokuserer ikke kun på problematisk adfærd og mulige psykiatriske udfordringer, men også på at fremhæve barnets/den unges ressourcer og styrker.

HVORNÅR BRUGER MAN TESTEN?

 
BASC-3 vil typisk indgå som del af en større undersøgelse med f.eks. med WISC-V, men kan også indgå som del af et terapiforløb og ofte også udredning. Mange gange er BASC-3 et godt supplement til det større billede. Ved udredninger vil der være flere respondenter, men det vurderes alt efter undersøgelsens omfang.

Du kan få mere afklaring HER omkring, hvad du bør vælge.