Second opinion

HVORFOR SECOND OPINION?

 
Har du vært ude for en situation, hvor du ikke har følt dig mødt og hørt, og har du følelsen af at der er foretaget en forkert vurdering? Har du brug for en second opinion? Så er du kommet til det rette sted. Der kan være flere forskellige årsager til, at man har behov for en second opinion:
 
– Der kan være behov for at få gennemgået en rapport med andre øjne.
– Rapporten har været svær at forstå.
– Du er uenig i konklusionen og har brug for at fremlægge argumenter til en udenforstående.
– Der er noget, der ikke stemmer…
– Du er usikker på, hvilken betydning resultatet har eller kan få.
– Du mangler anvisninger af, hvad der er næste skridt.

HVAD KRÆVER DET?

 
En second opinion kræver, at du fremskaffer så meget materiale som muligt.

Har du været i kontakt med sundhedssystemet, kan du anmode om aktindsigt – læs mere her – og medbringe dine dokumenter til samtalen med mig. Har du været i kontakt med PPR, så kan du bede om din sag med beskrivelser og testresultater udleveret. Har du været i kontakt med andre instanser, så fremskaf alt det du kan.


På den måde får jeg et bredt og detaljeret indblik. Såfremt der er foretaget testning, vil jeg gerne have så omfattende materiale som muligt herfra. Der kan være tale om såvel nyere som ældre sager!

HVAD HVIS JEG VIL HAVE NY TESTNING?

 

Hvis du har fået foretaget en testning for nylig, så kan du ikke få foretaget en ny med det samme. Der skal gå noget tid, før man retester, da barnet ellers kan huske for meget fra den oprindelige testning. Når barnet kan huske for meget, så kan testresultatet blive misvisende.

Det er forskelligt fra test til test, hvor lang tid der skal gå. Dertil kommer der individuelle forhold, som dog kan berettige til en retestning tidligere end det foreskrevne.

Det kan være, at I har fået foretaget testningen, og fortsat har ubesvarede spørgsmål. Nogle kan med garanti besvares ud fra den foreliggende test, men der kan også være behov for at supplere med noget mere. Du kan få afklaring af, om der er behov for yderligere HER.

HVAD KOSTER DET?

 
Det afhænger naturligvis af hvor omfattende materialet er.

Der afregnes pr. time, og der må påregnes udgift til såvel gennemlæsning af materiale, samtale med jer og en tilbagemelding.

Tidsforbruget kan variere, og afhænger naturligvis også af jeres behov for samtale og rådgivning, men som oftest skal I påregne mindst 2 timer.