Hjernekufferten

Nytåret er på vej, og her kommer en nytårsafsløring til jer! Min nyeste bog kan nemlig forudbestilles allerede nu.

I 2024/2025 kommer der fokus på elever med høj begavelse i indskolingen, men de er jo højtbegavede allerede inden, de kommer i skole. Jeg støder på mange familier med højtbegavede børn i førskolealderen, som fortæller om børn, der tænker tjept, stiller masser af spørgsmål og har hovedet fuld af idéer. Men det kan også være en udfordring, fordi de kan komme til at kede sig bravt i børnehaven, hvor aktiviteterne er rettet mod gennemsnitsbarnet – særligt når de største børnehavebørn rykker i skole, og den højtbegavede ikke gør…

Det er her, min nyeste bog “Hjernekufferten” kommer ind i billedet. Den er som en skattekiste fuld af ideer til, hvordan man kan hjælpe disse små, kvikke hjerner med at vokse og trives. Den handler både om intellektuel, social og emotionel stimulering og forståelse, samt om at skabe rum for interaktioner der kan gøre børnehaveårene sjovere.

“Hjernekufferten” er målrettet både pædagoger og forældre. Bogen indeholder en introducerende beskrivelse af den høje begavelse og hele 27 forskellige aktiviteter specifikt designet til i indhold og omfang at tilgodese de højtbegavede børns udvikling og læring. Den rummer et overflødighedshorn af konkrete tips, vigtige opmærksomheder og anvisninger til at bygge bro mellem førskole og hjem, som passer til højtbegavede børns måde at tænke på.

Bogen er vigtig, for når voksne forstår disse børn bedre, kan de hjælpe dem med at trives som hele mennesker – både i børnehaven og hjemme.

Det er en bog, jeg er ret så stolt af, og nu kan bogen forudbestilles lige her:
https://www.akademisk.dk/hjernekufferten

Se, dét var da en dejlig nyhed!