Kvinde i Chemise

Passion er en kraft, der findes i os alle, men hos højtbegavede mennesker kan den ofte være særligt intens. Højtbegavede ser verden med et væld af indtryk, detaljer og dyb nysgerrighed, der får dem til at udforske, forstå og dykke ned i det, de beskuer eller tager del i.

Jeg har en passion for høj begavelse, og min egen høje begavelse driver mig til at ville forstå, begribe og italesætte mere og flere vinkler herom kontinuerligt. Passion blomstrer, når den deles, når den starter samtaler, driver innovation og inspirerer andre. Jeg vil gerne dele en anden passion og beskrive, hvad den er for mig, og så håber jeg, at du vil dele en passion og beskrive, hvad dén er for dig.

Dette foto, som du ser på mit opslag er absolut skønhed for mig. Jeg ELSKER maleriet “Kvinde i Chemise”, som André Derain har malet. Maleriet hænger på Statens Museum for Kunst i den franske samling. Hver gang jeg ser det, mister jeg pusten og overvældes. Jeg ser ikke kun motivet. Jeg ser hele maleriet. Det er en af mine store passioner.

Og hvad ser jeg så? Jeg ser farvebrug, komposition, blandingsforhold, systematikker, strukturer, tidslinjer og tolkninger flettet sammen i ét. Fotoet på dette opslag er et udsnit af Kvinde i Chemise og viser et blik af det, jeg ser. Der er et væld af information i dette udsnit:

– Kontraster
– Tidsforløb
– Maleteknik
– Affekt
– Kontur
– Dimensioner
og meget mere…

Min mand fortæller mig, at kustoderne holder øje med mig på museerne, for jeg går tæt på for at samle informationer, og jeg tager fotos af dele frem for helhederne. Og mens jeg gør det, så er jeg i flow – fuldstændigt flow – og ænser ikke verden omkring mig. Der er så meget essens og eksistens på én og samme tid, at jeg går en lille smule mere lykkelig fra museet, når jeg har besøgt maleriet.

Der er mange områder at mærke passion indenfor. Dette var et par af mine. Hvad er dine passioner?