Da Vinci Academy

Eksaminerne er i gang på skolerne rundt omkring i landet, og de skønne elever skal lige om lidt videre til noget andet end folkeskolen. Nogle vælger efterskole, men hvordan er det lige med de højtbegavede og efterskole?

Der er mange højtbegavede, som kommer uforløste ud af folkeskolen, og som oplever, at de ikke har fået realiseret deres potentiale helt. De tørster efter at folde sig ud fagligt, socialt og emotionelt, og en del af dem vil søge i retning af en efterskole. Det kan være en god idé, hvis der er en efterskole med et interessant fokusområde, som barnet også selv går op i. Indtil for nylig var der ikke nogen muligheder for de højtbegavede i forhold til at finde en efterskole med afsæt i netop den høje begavelse.

Der er der heldigvis lavet om på.

Jeg havde for nylig fornøjelsen af at tale med lederen af efterskolen Da Vinci Academy, Arnfinn Rismoen. En begejstret mand med indsigt i de højtbegavedes unikke behov efter mange års skoleledelse på Mentiqa. Jeg havde brug for at forstå, hvad det er for et tilbud, Da Vinci Academy er. Og jeg blev meget klogere:

– Efterskolen giver et berigende, stimulerende og støttende miljø for højtbegavede unge, som kan føle sig som en del af . Det er meget mere end bare en ‘skole’ – det er et immersivt læringsfællesskab, altså en helheldsindsats, som strækker sig ud over langt mere end læring.

– Der skabes intellektuel stimulering gennem et pensum, der er designet til at udfordre og engagere de højtbegavede elever på nye, omfattende måder. Jeg hørte f.eks. noget omkring droneflyvning og live counter strike med et stærkt læringsforkus.

– Der skabes fokus på langt mere end akademisk vækst. Der er også intens fordybelse i det sociale, venskaber, kommunikation, modningsprocessen og tryghed til at folde sig ud. Denne helhedsorienterede tilgang hjælper eleverne med at vokse emotionelt og socialt sammen med ligesindede, der giver stærke muligheder for at skabe noget af den ping-pong de måske har manglet tidligere.

– Eleverne lærer om både det berigende og de mulige faldgruber ved at være højtbegavede, og de får understøttet deres potentiale, udfordret deres styrker og optrænet deres svagheder. Hele vejen rundt.

Skolen skriver selv: “Vi er en almen efterskole med primær fokus på højtbegavede unge, som søger både social trivsel og faglig stimulering. Her opmuntres og udfordres den enkeltes talenter i trygge rammer, med det for øje at gøre egne drømme til virkelighed”.

Det lyder som et rigtig godt tilbud med mange vigtige elementer for uddannelse, dannelse og udforskning. Du kan selv læse mere om skolen lige her: https://edva.dk/