Autisme og høj IQ

 
Jeg havde fornøjelsen af at være til Science and Cocktails i DR Koncerthus i aftes, hvor den meget anerkendte Sir Simon Baron-Cohen holdt oplæg omkring autisme og opfindelser. En meget lille del af dette berørte reelt IQ, så det kriblede i mig for at få en snak med ham bagefter. Det fik jeg, og vi drøftede høj IQ hos individer med autisme, testning af begge dele og kompensationsstrategier. For en passioneret sjæl som mig, var det mere berusende med denne samtale end drinksne var!
 
Sir Simon Baron-Cohen var også i Deadline, hvor han kom ind på flere relevante ting i forhold til høj IQ og autisme, og min tidligere kollega den danske professor Thomas Werge fra Forskningsinstitut for Biologisk Psykiatri på Sct. Hans berettede efterfølgende om den genetiske side af sagen. Det kan du se mere om her fra 17:07 og fremefter:
 
Jeg er inviteret til senere i år at holde oplæg på den internationale autismekonference i Skive omkring højtbegavede mennesker med autisme. Der er lagt op til en interessant workshop, hvor jeg vil dele ud af min viden, erfaring og indsigt på området. Er du nysgerrig på at vide mere, så er du velkommen til at kigge forbi d. 3. og 4. november 2022. Programmet kommer her: https://www.skivekonferencen.dk/conference
 
Viden er vigtig!